Reglement dartcompetitie buurtvereniging Onze Jan Steen

De Onze Jan Steen dartcompetities zijn voor iedereen toegankelijk, leden en niet-leden. Gezelligheid en ontspanning staan voorop bij de Onze Jan Steen competitie avonden, het wedstrijdelement is daaraan ondergeschikt.

Regels

Meedoen aan een competitie avond kost € 2,50 per avond, vooraf te voldoen.
Iedereen die mee gooit moet ook op zijn/haar beurt schrijven. Als je aan een avond begint maak je deze ook af. Pas als je je laatste wedstrijd gegooid / geschreven hebt kan je na het betalen van je barrekening naar huis. Er kunnen veel verschillende niveau’s van gooien en schrijven zijn. Wees geduldig en altijd respectvol naar elkaar. Spelers die zich misdragen / niet sportief opstellen kunnen voor langere of kortere tijd worden uitgesloten van verdere deelname door de wedstrijdleiding.

Afhankelijk van de duur van de competitie mogen deelnemers maximaal 3 of 4 avonden missen. Ben je vaker niet geweest dan mag je nog steeds meegooien (tegen betaling van de inleg) maar val je uit de ranking en deel je niet meer mee in de verdeling van het prijzengeld.
We gooien om keer op loting en op ranking, de laatste avond is altijd op ranking.

Puntentelling

We gooien in poules van 4, 5, of 6 deelnemers, naar gelang van het totaal aantal deelnemers op een avond. De spelvorm is 501, dubbel uit, best of 3 of 5.
Het ranking in de poule gaat om het aantal overwinningen en daarna om het aantal gewonnen legs. Is dat gelijk dan wordt er gekeken naar onderling resultaat.
De eerste in de poule krijgt 13 punten, de 2e 11, 3e 9, 4e 7, 5e 5 en de 6e 3 punten.
De ranking in de competitie gaat om je gemiddelde: het totaal aantal punten / het aantal avonden dat je mee hebt gedaan. Op die manier kun je eens een avond missen zonder meteen uit de ranking omlaag te vallen. Op die manier blijft het voor iedereen leuk en eerlijk om mee te doen.

Prijzengeld

Het totale bedrag aan inleg is ook het prijzengeld, vermeerderd met eventuele sponsoring.
Het prijzengeld wordt verdeeld over alle deelnemers die nog meedoen in de ranking, waarbij de nummer 1 het meeste geld krijgt en de laatste het minste. Er zijn ook prijzen voor hoogste finish en het meeste aantal 180-ers.

Indeling poules bij ranking

Indien er gegooid wordt op ranking worden spelers ingedeeld op hun gemiddelde, ook van spelers die niet meer meedoen in de ranking wordt het gemiddelde bijgehouden en worden daarop in de poules ingedeeld. Dit zorgt ervoor dat een ieder tegen tegenstanders gooit van vergelijkbaar niveau.
Indien er een nieuwe speler mee gooit (op een ranking avond) die die competie nog niet heeft meegedaan, dan is er dus nog geen gemiddelde van die persoon bekend. Die persoon wordt dan door de wegstrijdleiding ingedeeld op ingeschat niveau, maar nooit in de hoogste poule.

Indeling bij loting

Indeling geschied op basis van het kiezen van een lootje / fische.

Alcohol en roken

Het drinken van alcohol tijdens het darten is in buurthuis toegestaan, maar mag nooit een gevaar opleveren voor anderen, het buurthuis of jezelf. Bij het verlaten van het buurthuis dien je geen overlast voor omwonenden te veroorzaken. Roken is alleen toegestaan op de aangegeven plaats(en).

Elk systeem kan ge/misbruikt worden, maar van deze manier denken we dat dit het eerlijkste is, en het heeft zich al jarenlang bewezen. Het is en blijft een gezelligheidscompetitie en we vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen en een leuke avond hebben.
Ben je het ergens niet mee eens, meldt dit dan persoonlijk bij de wedstrijdleiding.

Whatsapp groep

Er is een whatsapp groep voor de competitie, hieraan kan je op verzoek toegevoegd worden.
De uitslagen worden in deze groep gedeeld. De whatsapp groep is voor de dartcompetitie en evt. mededelingen vanuit het bestuur, deze is niet bedoeld voor onzin. Personen die zich niet gedragen kunnen zonder verdere uitleg verwijderd worden.